autoput miloš veliki
Autoput u Srbiji (Foto: Zoran Zestic, Tanjug)

Dionica auto-puta do Požege biće gotova do 1. juna 2025.

Podijeli

Puštanje u saobraćaj novih kilometara dionice auto-puta “Miloš Veliki” u Srbiji, onih na potezu od Pakovraća do Požege, već duže, iz mjeseca u mjesec se odlaže, a kraj tom odlaganju se ne nazire. Bilo je najavljivano da će dionica od Preljine do Požege biti završena do kraja 2021. godine, ali je u međuvremenu pušteno samo parče ovog auto-puta do Pakovraća. Nedavno su iz Puteva Srbije poručili da bi izgradnja preostalih dvadesetak kilometara do Požege, mogla da potraje još godinu dana, javlja eKapija.

Na ovu temu, minulog vikenda, posljednji je govorio ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić koji uvjerava da će dionica do Požege u saobraćaj biti gotova do 1. juna sljedeće godine.

“Iskopavanje desne cijevi tunela Munjino brdo biće završeno 15. oktobra, a 23. novembra taj posao će biti urađen i na lijevoj cijevi”, prenio je Vesić na društvenim mrežama dio izjave date za Pink.

Kako je istakao, poslije probijanja tunelskih cijevi slijedi opremanje ovog tunela za šta, dodao je, treba oko šest mjeseci.