Maja Vukićević
Vukićević (Foto: Vlada Crne Gore; gov.me)

Ministarka saobraćaja protiv koncesije: Država da zadrži kontrolu nad aerodromima

Podijeli

Vlada još nema konačnu odluku o eventualnom davanju aerodroma u zakup, ali država treba da na neki način zadrži kontrolu nad njima, saopštila je ministarka saobraćaja Maja Vukićević.

„Lično ću biti zagovornik te ideje“, poručila je Vukićević u intervjuu Pobjedi i dodala da smatra da sa državnom imovinom treba postupati vrlo oprezno, te da svaka odluka treba da bude dobro promišljena i donijeta u najboljem interesu Crne Gore.

Ona je kazala i da očekuje da do kraja godine bude potpisan ugovor sa izvođačem radova za dionicu auto-puta od od Mateševa do Andrijevice, te najavila da će se naredne godine raditi glavni projekat i početi pripremni radovi. ČITAJ VIŠE

Vukićević je navela da prioritet Ministarstva svakako ostaje nastavak izgradnje auto-puta Bar-Boljare, ali da je u planu i rekonstrukciju čitave putne mreže.

„Neke od tih projekata smo već započeli u prethodnih mjesec. Sačekalo me i mnogo problema, prije svega u sektoru željezničkog prevoza putnika i upravo sam prve mjesece mandata posvetila pronalaženju načina da se pomogne kompanijama koje su u tom sektoru“, rekla je Vukićević.

Kada je riječ o upravljanju kompanijom Aerodromi Crne Gore, ona je ocijenila da trenutno rukovodstvo radi izuzetno dobar posao, te da lošija avio-povezanost nije njihova krivica.

„To je stanje koje su naslijedili i oni rade na tome da ga poprave. U stalnoj sam komunikaciji sa upravom Aerodroma i zajedničkim naporima vjerujem da ćemo u najskorijem roku uspjeti da bolje povežemo Crnu Goru sa ostatkom svijeta putem avio-saobraćaja“, rekla je Vukićević.

Ona je dodala da je kompanija To Montenegro u prošloj godini imala prilično dobre rezultate, koji su ove godine nešto lošiji, ali i dalje pozitivni.

„Moramo uzeti u obzir i okolnosti koje su postojale. Česte promjene na čelu kompanije sigurno da su uticale i na samo poslovanje. Očekuje nas uskoro izbor novog direktora i vjerujem da, uz adekvatnu podršku države i prije svega viziju rukovodstva koja je potrebna da bi se dalje razvijali, možemo napraviti respektabilnu kompaniju“, navela je Vukićević.

Ona je poručila da je potrebno da se nacionalnoj avio-kompaniji obezbijedi više letova, ka različitim destinacijama.