The Capital Plaza Podgorica
Ilustracija

Zeren grupa: Nijesmo odustali od banke u Crnoj Gori

Podijeli

Zeren grupa nije odustala od otvaranja banke u Crnoj Gori. Na osnovu pregovora sa Centralnom bankom Crne Gore (CBCG), podneseni zahtjev je privremeno povučen radi odgovora na dodatne zahtjeve. Shodno tome, Zeren grupa će do decembra dostaviti Centralnoj banci Crne Gore konsolidovane finansijske izvještaje koje priprema jedna od četiri najveće svjetske revizorske kuće.

“Vjerujemo da ćemo nakon toga nastaviti i uspješno završiti proces dobijanja dozvole za početak rada Zeren
banke u Crnoj Gori”, naveli su iz Zeren grupe u saopštenju dostavljenom portalu Investitor.

Vijesti su u nedjelju objavile informaciju, pozivajući se na CBCG, da je Zeren banka povukla zahtjev kod CBCG za osnivanje banke u Crnoj Gori, što je prenio i portal Investitor.

“Zeren grupa i dalje vidi Crnu Goru kao značajnu investicionu priliku i nadamo se konstruktivnoj podršci svih predstavnika donosilaca odluka, kako bismo uspješno realizovali započete projekte koji su u najboljem interesu crnogorske ekonomije i građana”, navodi se u saopštenju.

Zeren grupa ostaje posvećena realizaciji započetih projekata u Crnoj Gori, ističu.

“Podsjećamo da je prisustvo Zeren grupe u Crnoj Gori od velikog značaja, ne samo zbog otvaranja novih radnih mjesta, već i zbog značajnog doprinosa domaćoj ekonomiji kroz projekte u različitim sektorima, uključujući trgovinu, ugostiteljstvo i finansije”, dodaje se.

Navode da Zeren grupa posluje na 4 kontinenta, u 6 zemalja, u 8 različitih industrija.

“Za 50 godina postojanja Zeren Group Holding-a, vodili smo se isključivo načelima fer i transparentnog poslovanja.
Imajući to u vidu, oštro demantujemo iznesene informacije u vezi sa navodnim nelegalnim djelovanjem. U cilju zaštite integriteta i reputacije Zeren grupe i predstavnika naše uprave, pokrenuti su odgovarajući pravni postupci”, navodi se u saopštenju grupe.