Temu aplikacija online shopping
Temu, ilustracija (Foto: Investitor.me)

Kineska aplikacija za online trgovinu: Temu dostupan i u Crnoj Gori

Podijeli

Nakon nekoliko mjeseci dostupnosti u Srbiji i Bosni i Hercegovini, popularna aplikacija za online trgovinu Temu dostupna je i crnogorskim potrošačima.

Ova kineska platforma za prodaju najrazličitijih proizvoda od odjeće do stvari za kuću, po funkcionisanju i ponudi je veoma slična takođe kineskom AliExpress-u, mada nudi konkuretnije cijene koje su primamljivije kupcima, dok svi proizvodi stižu u jednom paketu, a na isporuku se čeka mnogo kraće. No, sagovornici beogradskog NIN-a ukazuju da je za ubrzanu popularnost ove aplikacije, pored brze dostave i jeftinih proizvoda, ipak zaslužno još par faktora.

“Agresivna marketinška kampanja proizvodi ovakve rezultate, takva kampanja ode čak i izvan prostora marketinga i uđe u medijske prostore, a dokaz tome je da se o njoj sada piše. Mediji daju dosta goriva popularizaciji ove kompanije, ali, svakako je vidno da je utrošeno dosta novca za promociju i oglašavanje, kako bi se došlo do velikog broja ljudi”, kazao je ranije za NIN urednik portala “Kamatica” Dušan Uzelac.

Kinez Kolin Huang, osnivač kineske grupe PDD Holdings i vlasnik platforme za e-trgovinu „Temu“, bio je do skoro najbogatija osoba u Kini. Aplikacija za trgovinu Temu praktično preko noći osvojila je kako svjetsko, tako i regionalno tržište, a marketinška ofanziva u Srbiji otišla je toliko daleko da se čini da nema sajta na kom posjetiocu neće svaki dan iskočiti oglas za ovu platformu, piše Nova ekonomija.

Opširnije o funkcionisanju aplikacije čitajte u posebnoj priči:

Temu zaludio region, još ga nema u Crnoj Gori: Sve o “zaraznoj” aplikaciji za online trgovinu