mobile phone, youth, young people
Ilustracija (Foto: ROBIN WORRALL, Unsplash)

Kompanija iz Abu Dabija postala većinski vlasnik Yettela

Podijeli

PPF Grupa (PPF), vlasnik Yettela u Srbiji, objavila je da je uspješno zaključila prethodno najavljenu prodaju kompaniji Emirates Telecommunication Group (e&) 50 odsto plus jedne akcije u PPF Telekom Grupi (PPF Telecom) u Bugarskoj, Mađarskoj, Srbiji i Slovačkoj.

Zatvaranjem transakcije formirana je e& PPF Telekom Grupa (e& PPF Telecom), sa ciljem da se stvori značajan igrač u sektoru telekomunikacija širom Centralne i Istočne Evrope (CIE), prenose beogradski mediji.

Vrijednost transakcije iznosi 2,15 milijardi eura, uz mogućnost isplate dodatnih do 350 miliona eura. Formiranje partnerstva dogovoreno je u avgustu 2023. godine i zaključenje dolazi nakon uobičajenih, regulatornih odobrenja.

Generalni direktor PPF Grupe, Jiří Šmejc, komentarišući formiranje e& PPF Telekoma, poželio je dobrodošlicu e& kao partneru u telekomunikacionom sektoru centralno – istočne Evrope.

„Zajedno smo oformili platformu za stvaranje vrijednosti na tržištu telekomunikacija koje se brzo razvija. Naše partnerstvo potvrđuje PPF-ovu stručnost u ovoj industriji, kao i naše poznavanje lokalnih tržišta. Telekomunikacioni timovi koristiće prednosti veličine poslovanja i tehnološkog znanja e&, što će nam omogućiti da ostvarimo ambicije za dalji rast”, rekao je Šmejc.

Istakao je da će telekomunikacione kompanije PPF-a u Češkoj ostati van e& PPF Telekoma i da će biti u potpunom vlasništvu PPF Grupe, u skladu sa planovima za nastavak sinergija među kompanijama orijentisanim na potrošače u Češkoj.

Hatem Dovidar, generalni direktor e& Grupe ocijenio je da zaključenje partnerske saradnje sa PPF Telekom Grupom predstavlja važan korak za e&.

„Od sada smo u telekomunikacionom sektoru prisutni u 20 zemalja, a ukupno poslovanje e& proširili na 38 zemalja Bliskog istoka, Azije, Afrike, i Centralne i Istočne Evrope. Regionalna stručnost PPF Telekoma i globalne mogućnosti e& stvaraju jaku osnovu za rast i inovacije na ovim dinamičnim tržištima. Želimo da zajedno pružimo dodatnu vrijednost našim korisnicima kroz savremene digitalne usluge“, rekao je Dovidar.

Baleš Šarma, generalni direktor PPF Telekom Grupe, i njegov menadžerski tim zadržaće svoje pozicije u e& PPF Telekom Grupi, sa ciljem da se osigura kontinuitet poslovanja a okončanje transakcije nazvao je “ prekretnicom ne samo za e& PPF Telekom, već i za sektor telekomunikacija u regionu“.