Miodrag Davidović se povlači iz biznisa u Crnoj Gori

Podijeli

Poznati nikšićki biznismen Miodrag Daka Davidović, koji prethodnih godina pokazuje i interesovanje za javno bavljenje politikom, prodao je nedavno benzinsku pumpu u Nikšiću a plan je da se povuče iz što je više poslova koja je započeo u Crnoj Gori.

Prema saznanjima Investitora, benzinsku pumpu je najlakše prodao i to jednom nikšićkom konkurentu, a pokušava da nađe i kupca za destileriju u kojoj proizvodi alkoholna pića. Plan je da se što više poslovanja proda, jer je biznismenu sada u fokusu srpsko tržište, gdje pretežno i boravi.

Davidovićeva kompanija Neksan posjeduje i budvanski hotel “Admiral” kojeg je u zapuštenom stanju prije dvije godine kupila od ruske Metropol grupe.

Iako slovi za opozicionara, Davidović se više puta nalazio “pri ruci” crnogorskim vlastima tako što je “ulijetao” u upravljanje nikšićkom željezarom, posrnulim gigantom u kojem je i sam nekada radio. To se dešavalo onda kada su strateški partneri misteriozno nestajali iz Nikšića a fabrika ostajala na cjedilu, zajedno sa više stotina radnika i njihovih porodica.

Davidović se svojevremeno interesovao i za preuzimanje Duvanskog kombinata u Podgorici, ali do toga nije došlo.