Montenegro Airlines prevezao 29.335 putnika u januaru

Podijeli

Kompanija Montenegro erlajns u januaru ove godine opslužila je ukupno 29.335 putnika u sve tri kategorije saobraćaja, tj. redovnom, čarter i kod šer saobraćaju, saopštio je crnogorski nacionalni avio-prevoznik.

Kompanija, pored 11 drugih avio-prevoznika, u periodu van sezone sama pokriva više od polovine destinacija koje povezuju Crnu Goru sa Evropom, navode iz Montenegro erlajnsa i dodaju:

“Uprkos brojnim izazovima i konstantno rastućoj konkurenciji, Montenegro erlajns će u 2018. godini proširiti svoju operativnu mrežu u odnosu na prethodne godine, i u periodu sezone saobraćati ka čak 28 destinacija. To je skoro trećina od ukupnog broja destinacija koje povezuju našu državu sa Evropom i šire u sezonskom periodu, kada pored Montenegro erlajnsa saobraća i po više od 50 drugih avio-prevoznika”, saopšteno je iz kompanije.

Kako ističu, kompanija tokom cele godine saobraća ka osam destinacija – Beograd, Beč, Frankfurt, Cirih, Ljubljana, Rim, Pariz i Moskva:

“Tokom ljeta uvodimo sedam sezonskih linija, i to London, Kopenhagen, Sankt Peterburg, Dizeldorf, Lion, Lajpcig i Minhen. Tokom godine imamo planirane serije čarter letova ka 13 destinacija – Tel Aviv, Helsinki, Oslo, Bari, Napulj, Briv, Bratislava, Linc, Salzburg, Košice, Ostrava, Teheran i Aman”, naveli su.

Prema projekcijama Montenegro erlajnsa, očekuje se da će u periodu od početka juna do kraja septembra biti prevezeno oko 360.000 putnika, pri čemu će doprinos turističkoj privredi Crne Gore na osnovu tog broja i ranije usvojenih pokazatelja, za ta četiri meseca trebalo da iznosi oko 140 miliona eura, objašnjava crnogorski nacionalni avio-prevoznik.