Da li je ovo dokaz da ljudima možete prodati baš sve?

Podijeli

Umjetnik iz Vankuvera prodavao je “hot-dog vodu” ljudima za oko 30 eura po bočici kako bi dokazao što su sve ljudi spremni kupiti ako im to predstavite kao zdravo.

Daglas Bevans kaže da je skuvao oko 100 komada organskih hrenovki i vodu u kojoj su se kuvale ulio u bočice koje je kasnije prodavao na jednom festivalu. Jednu bočicu nefiltrirane vode prodavao je za 30 eura dok su dvije bočice koštale “samo 60 eura” zbog njegove posebne ponude nedjeljom.

Ljudima je obećavao povećanje moždanih funkcija, gubitak težine i mladalački izgled. I dok su se jedni smijali ovakvom proizvodu, drugi su bili toliko impresionirani zdravstvenim pogodnostima koje “nudi” da su kupovali sprej za tijelo i osvježivač daha od “hot-dog vode”, piše Index.hr.

Bevans, koji inače radi kao putnički agent i umjetnik, kaže kako je na ideju došao razmišljajući koliko je zapravo smiješan marketing iza nekih proizvoda za zdravlje pa se dosjetio: “Kladim se da bih mogao prodavati vodu od hrenovki”, i to učinio.

“Mi ovime zapravo pomažemo ljudima ohrabrujući ih da donose odluke na osnovu pravih informacija. To je poruka iza svega ovoga”, kaže Daglas koji je na festivalu prodao oko 600 litara vode od hrenovki i tako prihodovao oko 18.000 eura.