Blokirali ste nekoga na Facebooku? Zbog ove greške u sistemu možda i nijeste

Podijeli

Ako blokirate nekoga na Facebooku, vjerovatno želite da tako i ostane, makar dok ne odlučite drugačije. No stvari na mreži ne funkcioniraju uvijek na takav način, javlja TechCrunch a prenosi Tportal.

Facebook je upravo objavio da je oko 800.000 korisnika bilo pod uticajem greške u kodu što je dovelo do neprimjetne deblokade ‘nekih’ blokiranih osoba. Iako je informacija o grešci tek sad izašla u javnost, bag je bio aktivan od 29. maja do 5. juna, kažu iz Facebooka.

Brane se činjenicom kako je bag na 80 odsto profila odblokirao samo jednog korisnika, ali nijesu napisali koliki je ukupan broj privremeno odblokiranih.

Treba napomenuti kako bag nije otišao toliko daleko da bi korisnike i blokirane osobe ponovno sprijateljio, čak iako su bili prijatelji prije blokiranja. To znači da ništa što korisnici nijesu objavili javno nije bilo vidljivo kontaktima koji su tih dana bili odblokirani.

Međutim, odblokirani su u tom periodu mogli dodati korisnika koji ih je prije blokirao za prijatelja ili kontakt na Messengeru.

Iako Facebook o događaju daje samo šture informacije i ne govori mnogo o tome šta je uzrokovalo grešku, šalju obavještenje svakome za koga vjeruju da je pogođen bugom: