Cineplexx ulaže 21 milion eura za širenje poslovanja na Balkanu, CG nije na listi

Podijeli

Austrijski kinematografski operater Cineplexx najavljuje veliku ekspanziju na Balkanu.

Bečka kompanija želi uložiti 21 milion eura u nove cinema centre u više zemalja regionu, a najveći fokus je na Rumuniji, najavljeno je iz kompanije.

Do 2021. godine Cineplexx namjerava da otvori osam lokacija u Rumuniji. Prva dva cinema centra biće otvorena u prvom kvartalu 2019. u glavnom gradu Bukureštu i na sjeverozapadu zemlje u gradu Satu Mare, javlja SEEbiz. Još dva kino centra biće otvorena do kraja 2019. godine u ovoj zemlji, a Cineplexx je već potpisao dugoročne ugovore s renomiranim trgovačkim centrima u različitim rumunskim gradovima.

“Mi vidimo na kino tržištu Rumunije veliki razvojni potencijal i odlučili smo da razvijamo premium kino lokacije u novim šoping centrima na osnovu jasne ‘second-mover’ strategije”, kazao je Christof Papousek, partner Cineplexx grupe.

Sredinom novembra Cineplexx će otvoriti cinema centar u Novom Sadu u tržnom centru “Promenada”, dok će otvaranje drugog Cineplexxa u albanskoj prijestonici Tirani uslijediti sredinom decembra.

U Solunu će bečki kinematografski operater otvoriti svoju prvu lokaciju u Grčkoj gdje će koristiti premium IMAX velikog formata.

Bečka porodična kompanija je najveći kino operater u regionu jugoistočne Evrope sa 22 lokacije u Austriji i deset zemalja srednje i istočne Evrope.

Kompanija trenutno posluje sa 44 multiplex kina i šest tradicionalnih kina s ukupno više od 300 sala.

Cineplexx trenutno zapošljava 1.500 ljudi, a u 2017. godine ostvaren je promet od oko 140 miliona eura.

Cineplexx ima jedan bioskop i u Crnoj Gori, i to u podgoričkom šoping molu Delta City.