Crnogorski Telekom najtraženiji na berzi: Od početka godine njegovim akcijama prometovano 1,45 miliona eura

Podijeli

U proteklih devet mjeseci na Montenegroberzi najviše interesovanja vladalo je za akcije kompanije Crnogorski Telekom AD Podgorica, sa kojima je sklopljeno 268 transakcija u vrijednosti od 1.45 miliona. Nakon Telekoma najviše transakcija je sklopljeno sa akcijama kompanije Jugopetrol AD Podgorica u vrijednosti od 2,75 miliona eura i akcijama Crnogorskog elektroprenosnog sistema AD (CGES) sa kojima su sklopljene 244 transakcije ukupne vrijednosti od 1,01 miliona eura.

To je za bankar.me kazao izvršni direktor Montenegroberze Gojko Maksimović.

“Gledajući rezultate nekih od najvećih kompanija na crnogorskom tržištu kapitala možemo zaključiti da su u trećem kvartalu poslovale uspješno i ostvarile dobre finansijske rezultate. Neke od kompanija koje bih izdvojio su Crnogorski elektroprenosni sistem AD, koji je na treći kvartal imao ostvario oko 4 miliona eura dobiti što je za oko 60 % više u odnosu na isti period prethodne godine”, rekao je Maksimović.

Odmah za njim je i Crnogorski Telekom AD, koji se može pohvaliti sa 53 odsto boljim neto rezultatom u odnosu na treći kvartal prethodne godine (neto dobit na 30.09. ove godine iznosila 6,64 miliona eura ili oko 0,14 eura po akciji).

“HG Budvanska rivijera AD je u odnosu na prethodnu godinu ostvarila veće ukupne prihode za 8,5 odsto, dok je neto rezultat iznosio 7,41 milion eura. Nakon Odluke Vlade o davanju u zakup 122.214 m2 zemljišta, poslovni prihodi Ulcinjske rivijere AD su pali za 55 odsto odnosno za 1,7 milion eura u odnosu na isti period prethodne godine, dok je dobit kompanije iznosila svega 84 hiljade eura što je za za oko 340 hiljada manje u odnosu na treći kvartal prethodne godine”, precizirao je Maksimović.