Kako rezervisati hotel ili apartman preko interneta

Podijeli

Sve više građana Crne Gore u inostranstvo putuje u vlastitoj režiji, odnosno, sami kupe avio-karte i rezervišu smještaj preko interneta. Jedino što treba, uz dobru volju, da imate jeste platna kartica i, naravno, dovoljno sredstava na računu.

U zavisnosti od raspoloživog novca birate i smještaj u destinaciji koju ste odabrali. Najpopularniji servisi za pronalazak odgovarajućeg smještaja su booking.com i airbnb.com, preko kojih jednostavno možete naći lokaciju koja vam odgovara u odnosu na cijenu koju možete priuštiti.

Ovaj način rezervacije smještaja je vrlo jednostavan i možete ga obaviti unaprijed tako da kada krenete na put nemate brige oko toga. U slučaju da u međuvremenu pronađete povoljniji smještaj od onog koji ste rezervisali, pojedini hoteli i apartmani omogućavaju povrat novca nekoliko dana prije samog dolaska. Oko ovoga treba dobro da se raspitate prije nego rezervišete smještaj, jer nikada ne znate kada će neka povoljnija opcija da iskrsne prije nego odete na putovanje.

Procedura: Za početak morate tačno odrediti grad koji namjeravate posjetiti, izračunati koliko novaca možete odvojiti za hotel ili apartman i baciti se na pretragu i rezervaciju.

Ovdje preporučujemo da pretragu i plaćanje obavite preko desktop ili laptop računara, zbog preglednosti ali i bezbjednosti u plaćanju (izbjegavajte javne wi-fi mreže za bilo kakve novčane transakcije) a nakon toga možete instalirati mobilne aplikacije Bookinga ili AirBnB-a, kako bi sljedeće informacije dobijali direktno “u ruke”.

Preporučujemo da prije plaćanja pročitate komentare gostiju lokacije gdje ćete biti smješteni a na odmet nije ni pogled na domaćina i njegove uslove. Ovo vam može biti ključna stavka u konačnoj odluci da li da izaberete baš taj hotel/apartman, jer bez obzira na sve – ljubaznost i kvalitet usluge je ono što ćete pamtiti nakon putovanja.

Investitor.me