Airbnb sada možete koristiti i za uređenje interijera

Podijeli

Airbnb, internet stranica za iznajmljivanje nekretnina širom svijeta, u kojoj se nerijetko mogu naći i domaći stanovi, kuće i apartmani, dobila je novi zanimljiv sadržaj koji dodatno obogaćuje dosadašnji sadržaj ove poznate platforme.

Osnivač i vlasnik Airbnb-a Džo Gebia odlučio je unutar svoje grupacije otvoriti i studio za uređenje interijera. Riječ je o projektu Samara koji će svim zainteresovanim korisnicima nuditi usluge projektovanja, dizajna interijera ali i kompjuterskih vizualizacija, piše Večernji list.

Ovaj potez nimalo ne čudi bolje poznavaoce ove kompanije,s obrzirom da je Gebia diplomirani dizajner interijera. Ovo je za njega novi, ali donekle i logičan izazov koji se “tematski” nadovezuje na osnovnu djelatnosti Airbnb-a.

Kako bi na pravi način reklamirali svoj novi projekat odnosno usluge koje nude, platforma je napravila testni primjerak uređenja jednog interijera čije atraktivne fotografije slikovno prezentuju ovu vijest.

Posrijedi je mala drvena kuća napravljena u saradnji s arhitektom Goem Hasegavom a predstavljena je na izložbi u Tokiju, koja će nakon toga svoga mjesto pronaći na periferiji glavnog grada Japana i biće je moguće unajmiti.