Jack Wolfskin prodat Amerikancima za 418 miliona eura

Podijeli

Kompanija Jack Wolfskin, koja prodaje odjeću i obuću za planinarenje, biciklizam i penjanje, prelazi u ruke američke kompanije Callaway Golf za 418 miliona eura, izvijestio je Jack Wolfskin.

Očekuje se da će prodaja biti završena u prvom kvartalu 2019. godine, javlja Indikator.me.

Callaway, sa sjedištem u Carlsbadu u Kaliforniji, ima snažno prisustvo na tržištu u SAD-u i Japanu, pružajući Jack Wolfskinu mogućnosti za međunarodni rast. Sa svoje strane, Amerikanci žele dopuniti svoje poslove golf opreme sportskim načinom života Jack Wolfskin-a.

Jack Wolfskin je vrhunska marka sa značajni dosegom, posebno u Evropi i Kini, izjavio je generalni direktor Callawaya Chip Brewer.
Za preuzimanje su neophodna uobičajena saglasnost nadležnih organa. Poslije toga, Amerikanci bi trebali biti jedini vlasnici.

“Transakcija je važan korak za naš brend, i veoma smo zadovoljni što smo dobili Callaway kao strateškog partnera i vlasnika na duge staze”, rekao je izvršni direktor kompanije Jack Wolfskin Melody Harris-Jensbach.

Jack Wolfskin se neko vrijeme suočava sa teškoćama u ostvarivanju rasta. “Outdoor” odjeća i dodatna oprema razvijali su se u proteklih nekoliko godina od niše proizvoda za planinarenje ili ekstremno kampovanje do svakodnevnih roba. Ali uprkos široj klijenteli, zasićeno tržište Njemačke ne raste brzo kao što je to nekad bilo. Pored toga, konkurentski pritisak se povećava, a skupa ekspanzija u Kinu koštala je ovog proizvođača sa šapom na logotipu kompanije mnogo snage.