Malus: Oglašavanje na internetu će premašiti TV i novine

Podijeli

Inercijom ćemo u jednom trenutku doći do onoga što je na zapadu već činjenica – da prihodi od oglašavanja na internetu budu jači od onih na televiziji ili u štampanim medijima, izjavio je osnivač i glavni i odgovorni urednik vodećeg regionalnog poslovnog portala SEEbiz Siniša Malus.

On u intervjuu za Portal Analitika ističe da je za onlajn medije potencijal tržišta zaista veliki. Upravo nerazvijenost u poređenju sa zapadnim tržištima, kaže, daje nadu da dolaze bolja vremena. On kaže da se za većinu njezinih građana hrvatska država pokazuje kao neuspješan projekt. “Od ulaska u Europsku uniju to je samo vidljivije jer je očito da su i Rumunjska i Bugarska, prema većini relevantnih kriterija, prestigle Hrvatsku. Dakle, na samom smo dnu”, kazao je Malus.

On govori i o pritiscima da gradnja Pelješkog mosta ne bude prepuštena kineskoj kompaniji CRBC, koja u Crnoj Gori auto-put Bar – Boljare. Malus pojašnjava i zašto se masovno odlazi iz Hrvatske nakon ulaska te države u EU i liberalizacije tržišta rada.

Cijeli intervju pročitajte na Portalu Analitika