business, newspaper, media, biznis

Ekonomija sve povezuje: Al Jazeera i Bloomberg postaju partneri

Podijeli

Katarska medijska mreža Al Jazeera u ponedjeljak je javila da je dogovorila partnerstvo s američkom medijskom agencijom Bloomberg Media Distribution, kako bi proširila svoju ponudu globalnih poslovnih vijesti.

Prema uslovima dogovora, urednici Al Jazeere moći će birati poslovne i finansijske vijesti Bloomberg Newsa i objavljivati ih na digitalnim stranicama Al Jazeere na engleskom jeziku, javljaju agencije.

Bloombergovi sadržaji dopuniće već značajnu ponudu poslovnih tema Al Jazeere, izuzetno važnog područja za medijsku mrežu iz Dohe.

Kroz postojeći dogovor, sadržaj Al Jazeere takođe će biti dostupan pretplatnicima Bloomberg Terminala, jednog od vodećih svjetskih izvora poslovnih i finansijskih podataka, vijesti i analitike.

„Ekonomija sve povezuje. To je neraskidiva sila iza svjetskih događaja. Kao takav, naš prošireni fokus na poslovne i ekonomske teme jednostavno se uklapa u našu misiju pružanja sveobuhvatnog, nepristranog izvještavanja baziranog na činjenicama o događajima koji utiču na milione života u našem regionu, ali i širom svijeta”, rekao je izvršni direktor digitalnih medija u Al Jazeeri Yaser Bishr.

The Associated Press i Bloomberg u oktobru su najavili prodajna partnerstva u Evropi, na Bliskom Istoku, u Africi te u Aziji kako bi proširili bazu svojih medijskih klijenata. Bloomberg se takmiči s Reutersom, izvještajnim dijelom Thomson Reuters Corpa, u pružanju vijesti medijima.