Microsoft i BMW na zajedničkom projektu

Podijeli

Američki Microsoft i njemački BMW namjeravaju da ojačaju efikasnost montažnih postrojenja povezujući različite proizvođače u automobilskom sektoru, saopštile su te dvije kompanije na industrijskom sajmu u Hanoveru.

Efikasnost montažnih linija često se zasniva na složenim softverskim sistemima koji čuvaju podatke u odvojenim segmentima i tako koče proizvodnju, objasnile su kompanije, prenose agencije.

Izvršni direktor Microsofta Skot Gutri rekao je da je cilj jačanje efikasnosti digitalnih proizvoda u cijelom sektoru. Više od 3.000 mašina, uređaja, robota i autonomnih prevoznih sitema biće povezano Microsoftovom Azure platformom.

Do kraja godine, platforma će biti proširena između četiri do šest partnerskih kompanija.

Volkswagen, Amazon i Siemens su prošle sedmice najavili inicijativu partnerskog stvaranja računarskog oblaka (cloud) kako bi podstakli produktivnost u montažnim postrojenjima njemačkog proizvođača automobila.

Sajam u Hanoveru, najveći ove vrste u svijetu, otvoren je za javnost u ponedjeljak i traje do petka. Informacione tehnologije, novi 5G mobilni komunikacioni standard i internet stvari (IoT) glavne su teme ovogodišnjeg sajma.