Wizz Air upotpunio flotu: Stigao prvi Airbus A321neo

Podijeli

Wizz Air, jedna od avio-kompanija sa najvećom stopom rasta u Evropi i vodeći niskotarifni avio-prevoznik u centralnoj i istočnoj Evropi, danas je preuzeo svoj prvi od 256 poručenih aviona tipa Airbus neo u Hamburgu, saopšteno je iz tog niskobudžetnog prevoznika.

Avion Airbus A321neo nove generacije ima dva Pratt & Whitney GTF motora i može se pohvaliti najširom jednoprolaznom kabinom sa 239 sjedišta u svojoj klasi, koja Wizz Airu omogućava maksimalnu fleksibilnost, efikasnu potrošnju goriva i niske operativne troškove.

Generalni direktor Wizz Aira Jožef Varadi na ceremoniji primopredaje u Hamburgu rekao je da danas počinje nova era u istoriji Wizz Aira.

“Ponosni smo što se našoj rastućoj floti pridružuje prvi avion tipa A321neo sa GTF motorom – prvi iz najveće pojedinačne porudžbine Airbusu na svijetu. Uvjereni smo da će A321neo predstavljati prekretnicu za WIZZ, koji nastavlja da bilježi najbržu stopu rasta u našoj industriji i širi poslovanje po cijeloj Evropi i van nje. Ovi avioni najnovije tehnologije će nam omogućiti da postanemo jedna od najzelenijih avio-kompanija, uz smanjenje operativnih troškova u trenutnim makroekonomskim uslovima, dok ćemo i dalje ostati najjeftiniji avio-prevoznik sa najnižim troškovima po jedinici u Evropi”, izjavio je Varadi.

Wizz Air je najveća niskotarifna avio-kompanija u centralnoj i istočnoj Evropi čija flota obuhvata 109 aviona tipa Airbus A320 i Airbus A321 i koja u ponudi ima preko 650 destinacija sa 25 aerodroma i povezuje 146 destinacija u 44 zemlje.

Lete iz više destinacija i prema Podgorici.