Mišković zaobilazi Crnu Goru: Nakon Banja Luke, ulaže u Sarajevo, Zagreb, Varnu, Skoplje…

Podijeli

Delta Planet, najveći trgovački centar u Bosni i Hercegovini, otvoren je nedavno u Banjoj Luci.

Delta Planet Banja Luka investicija je vrijedna 70 miliona eura koje je uložila srpske kompanije Delta Real Estate, koja posluje u okviru Delta Holdinga, u vlasništvu Miroslava Miškovića.

Centar se prostire na 62.500 kvadratnih metara, ima više od 100 trgovina te je doveo više od 40 novih brendova na tržište BiH.

“Nakon hotela InterContinental u Ljubljani, otvaramo ovaj shopping mall u Banjoj Luci, a iduće sedmice u Varni, u Bugarskoj. To je dio regionalnog razvoja Delta Holdinga, koji se kreće od Triglava do Crnog mora”, rekao je Miroslav Mišković na otvoranju novog trgovačkog centra, za koji vjeruje da će osim građana BiH privući i kupce i goste iz susjednih zemalja, među ostalima i iz Hrvatske.

Kupuje zemljište u Zagrebu?

“Uskoro očekujemo početak investicija u Zagrebu i Skoplju. A nadamo se da ćemo dobiti dozvole i za početak gradnje Delta Planeta i hotela InterContinental u Beogradu”, najavio je Mišković, prenosi Poslovni dnevnik.

Mišković nije precizirao o kakvoj se investiciji radi, a koju najavljuje u Hrvatskoj, no ranije je govorio kako je namjera njegove kompanije da nakon otvaranje hotela InterContinental u Ljubljani hotel tog lanca otvori i u Zagrebu i Skoplju. Bilo je najava i da pregovara oko preuzimanja zagrebačkog hotela Esplanade, ali su se iz kompanije prošle godine pohvalili kako su u postupku kupnje zemljišta za izgradnju novog hotela u Zagrebu.

“Mi potvrđujemo da biznis ne zna za granice”, kažu u kompaniji Delta Real Estate. “Investiramo od Alpa do Crnog Mora. Veliko nam je zadovoljstvo što na svim tržištima građanima ostavljamo objekte koji su ukras njihovih gradova, a još više što oni znače otvaranje novih radnih mjesta i novih poslovnih prilika u svim sredinama u kojima radimo. Ovoga puta to su Bosna i Hercegovina i Bugarska, a vjerujemo da ćemo uskoro otvarati objekte i u Hrvatskoj, Albaniji i naravno u Srbiji”, kažu u kompaniji. Gotovo da se ne pamti da neka komanija u istom trenutku otvara dva velika shopping malla, ističu u Delti te dodaju kako u samo sedam dana razmaka, otvaraju dva objekta pod imenom Delta Planet, i to na dva nacionalna tržišta.

Podgorica i Crna Gora očigledno nijesu dio planova Miškovićevih investicija, iako je lani najavljeno da je zainteresovan za hotelski biznis u njok.

On je u Crnoj Gori 2007. i 2008. godine uložio kapital kroz gradnju šoping mola Delta City i suosnivanje telekomunikacione kompanije M:tel, ali je izašao iz obje kompanije, prodajući vlasništvo.

Varna vrijedi 120 miliona eura

Prvi posjetitelji ući će u Delta Planet u Varni, ljetovalištu na bugarskom dijelu Crnog mora, ući će narednih dana. Ovaj centar koštao je 120 milona eura i zauzima 110.000 kvadrata.