Bijeljinski Sport Vision kupio slovenački lanac trgovina Tomas Sport 2

Podijeli

Bijeljinski Sport Vision novi je vlasnik slovenačkog lanca trgovina sportskom opremom Tomas Sport 2.

Osnivač Tomas Sporta Tomaž Završnik zajedno sa saradnicima prodao je svoje udjele BDS Sport Grupi sa sjedištem na Kipru, iza koje stoje Dragan i Borislav Stanojlović, vlasnici Sport Visiona, prenio je Indikator.

Braća iz Bijeljine posjeduju raznovrstan lanac prodavnica sportske opreme na Balkanu, a u Sloveniji imaju ambiciozne planove.

Tomas Sport 2 je na tržištu sportske opreme, kojega u Sloveniji čine Intersport prodavnice, Hervis, Sportsdirect, a u posljednjih nekoliko godina i francuski Decathlon, u tri decenije stvorio uspješnu priču. Posjeduje oko 20 trgovina sportskom opremom u Sloveniji i Hrvatskoj, te tri onlajn trgovine u Sloveniji i jednu u Hrvatskoj.

Završnik kaže da su se odlučili za prodaju zbog konsolidacije tržišta prodaje sportske opreme, na kojem će ostati samo nekoliko jakih igrača. Jedan od njih očigledno želi da bude Sport Vision.

Razgovori o akviziciji Tomas Sporta 2 su trajali gotovo godinu dana.

“Prvi put smo se sreli prije nešto više od godinu dana, prije nego što smo ih znali kao jake igrače na tržištu sportske obuće i odjeće”, rekao je Završnik.