Kostić o kupovini banke u Sloveniji: To je logičan slijed aktivnosti MK Grupe

Podijeli

PredsJednik MK grupe Miodrag Kostić izjavio je da ta grupa posluje sa velikim uspjehom, o čemu, kako je naveo, svjedoči i nedavna kupovina Gorenjske banke.

„MK Grupa, na čijem sam čelu 35 godina, odavno je sa svojim poslovanjem u EU, jer se preko 50 odsto naših izvoznih aktivnosti realizuje na tom tržištu. Ovom akvizicijom (kupovinom Gorenjske banke od strane AIK banke) je naša treća divizija, tj. bankarstvo uvedena na evropsku mapu”, rekao je Kostić u intervjuu za beogradski Blic.

On je istakao da čest slučaj da strane banke dolaze u Srbiju, ali je bilo neočekivano da jedna domaća banka iskorači po prvi put u Evropu i kupi jednu evropsku banku.

„Međutim, ako se zna da je AIK banka najprofitabilnija banka u Srbiji i da je već četiri godine zaredom prepoznata kao najbolja komercijalna banka u Srbiji od strane renomiranog britanskog magazina ‘International banker’, ovaj iskorak u Evropu za nas predstavlja logičan slijed naših poslovnih aktivnosti”, dodao je on.

Na pitanje beogradskog dnevnika da li je MK Grupa jednako Miodrag Kostić, on je odgovorio da je „MK Grupa njenih 7.000 zaposlenih”.

„U januaru smo obilježili veliki jubilej, 35 godina uspješnog i održivog poslovanja. Ističem održivog, jer je složićete se, neodrživo da sistem od 75 kompanija, 7.000 zaposlenih i milijardu eura dosadašnjih investicija, postiže odlične rezultate na bazi odluka samo jednog čovjeka”, dodao je Kostić.

Na molbu da prokomentariše glasine da nije u zemlji, da se penzionisao i da mu je zdravstveno stanje nestabilno, Kostić je naglasio da to nije tačno i da se na takve neistine i ne obazire.

„Osjećam se odlično i veoma zadovoljno zbog uspjeha MK Grupe i ne dozvoljavam da mi išta pokvari taj osjećaj”, kazao je Kostić.