Prihodi nikšićke pivare “Trebjesa” skočili na više od 30 miliona eura

Podijeli

Prihodi od prodaje najveće crnogorske pivare, nikšićke “Trebjese”, prošle su godine skočili na više od 30 miliona eura, što je skoro 7 odsto bolji rezultat u odnosu na godinu prije.

Ukupni prihodi kompanije iznosili su skoro 31 milion eura, 6,2 odsto više nego 2017, pokazuje finansijski izvještaj sa rezultatima poslovanja u 2018. godini.

Rast neto dobiti je iznosio 2,1 odsto na 3,28 miliona, što je značajno niži rast nego prethodne godine u odnosu na 2016. Tada je rast dobiti bio višestruk, o čemu možete čitati u posebnoj vijesti.

“Trebjesa” je prošle godine zapošljavala prosječno 230 radnika, što je za 5 manje nego godinu ranije. Troškovi zarada i naknada iznosili su 5,45 miliona eura.

Pivara “Trebjesa” posluje u okviru kanadske multinacionalne korporacije Molson Coors, koja u regionu posjeduje i pivare u Zagrebu i Beogradu.

Iako se suočavaju sa sve jačom konkurencijom, posebno uvoznih piva i manjih kraft pivara, “Trebjesa” i dalje drži lidersku poziciju na tržišu s udjelom oko 70 odsto. Osim Nikšićkog piva, proizvodi i prodaje piva Jelen i Lowenbrau, a distributer je i više pivarskih brendova iz portfolija kompanije Molson Coors.

Investitor.me