Adria Media Group počeo proces preuzimanja 100% vlasništva u Adria Media Zagreb

Podijeli

Adria Media Group i Styria Media International otpočele su proces kupoprodaje 25% udjela vlasništva Styria Media International u Adria Media Zagreb, vodećoj medijskoj kući magazina u Hrvatskoj.

Okončanjem ovog procesa, Adria Media Group će od 1. septembra preuzeti 100%-tno vlasništvo Adria Media Zagreb, saopšteno je iz krovne kompanije.

“Odluka o potpunom preuzimanju vlasništva nad Adria Media Zagreb za Adria Media Group nastavak je investicije s posebnim fokusom na digitalizaciju medija i učvršćivanje reginalno dominantne pozicije AMG u life style segmentu. S druge strane, za Styria Group, vodećeg izdavača news segmenta u printu i webu, ova odluka izlaska iz magazina posledica je jasnog strateškog fokusa na osnovno news poslovanje”, navodi se u saopštenju.

Uprava kompanije je izrazila zahvalnost menadžmentu i zaposlenima u Adria Media Zagreb, “koji su u prethodnoj godini ostvarili impresivne rezultate i transformisali Adria Media Zagreb u lidersku medijsku kuću magazina s jasno definisanom dugoročnom i održivom strategijom njenog razvoja”.

Adria Media Group i Styria Media International nastavljaju poslovnu saradnju deleći viziju neophodnosti digitalne transformacije s ciljem daljeg razvoja tržišta, zaključuje se u saopštenju.