Jedini Hard Rock Cafe u regionu posluje s gubitkom

Podijeli

Podgorički Hard Rock Cafe (HRC) od početka rada 2015. godine posluje u minusu a akumulirani gubici na kraju prošle godine iznosili su 1,11 miliona eura.

Svjetski poznata franšiza restorana svoj prvi objekat u regionu otvorila je u podgoričkom poslovnom kompleksu Atlas Capital Plaza u februaru 2015. godine.

Kompanija Padcafe, koja gazduje HRC-om, u prošloj godini je uspjela da drastično smanji gubitak sa 191,7 hiljada na 15,86 hiljada eura. Prihodi su u 2018. povećani 17,15 odsto na 1,38 miliona eura, ali i rashodi i to 1,72 odsto na 1,39 miliona eura.

Padcafe, čiji je 100-procentni vlasnik kompanija EE F&B HOLDING LIMITED sa Kajmanskih ostrva, zapošljava 40 radnika.

Hard Rock Cafe Podgorica prostire se na 800 kvadratnih metara na kojem su smješteni kafe i restoran sa 170 mjesta za sjedenje, prostranu terasu, salu za sastanke, binu za nastup bendova, kao i Rock Shop.

Zidove Hard Rock Cafe Podgorica krase memorabilije iz famozne kolekcije franšize, uključujući predmete koji su pripadali legendarnim, kao i savremenim muzičarima iz cijelog svijeta, kao npr. akustična gitara Ričija Sambore, Santanina električna gitara, Madonin Zlatni album, U2 plava denim jakna i još mnogo toga.

Iako je nedugo nakon otvaranja podgoričkog objekta najavljeno otvaranje Hard Rock Cafe-a u Beogradu, to se još nije desilo.

Vlasnik franšize Hard Rock Cafea za region je ADFG (Abu Dhabi Financial Group), koja posluje u Crnoj Gori i vlasnik je Atlas Capital Plaze.

Pročitajte i:

Beograd još čeka Hard Rock Cafe: Ne mogu da nađu odgovarajuću lokaciju