Hyatt Regency Hotel

Stižu i u Crnu Goru: Hyatt grupa se izvukla iz minusa i ostvarila dobit od 206 miliona dolara

Podijeli

Nakon teškog prvog kvartala godine u kojem je kompanija bila u minusu, hotelska grupa Hyatt Hotels Corp. je prijavila profitabilan drugi kvartal, koji je završen u junu.

Ostvarena je neto dobit od 206 miliona dolara u drugom kvartalu 2022. godine, u odnosu na neto gubitkom od 9 miliona dolara u istom kvartalu prošle godine i neto gubitkom od 73 miliona dolara u prvom kvartalu ove godine.

Kako je saopšteno iz kompanije sa sjedištem u Čikagu, korigovana nedo dobit u drugom kvartalu 2022. iznosila je 51 milion dolara, u poređenju sa prilagođenim neto gubitkom od 117 miliona dolara iz istog perioda lani.

Uporedivi prihodi širom sistema po raspoloživoj sobi poboljšani su u drugom i trećem kvartalu, saopštio je Hyatt.

Od naredne godine i u Crnoj Gori

Prije nekoliko dana je objavljeno da Hyatt dolazi i u Crnu Goru. Hotel Blue Kotor Bay u kotorskom naselju Sloliv, od sljedećeg juna poslovaće kao Hyatt Regency Kotor Bay, predviđeno je potpisanim ugovorom.

Rebrendovani hotel će imati 250 soba i apartmana, Spa i wellness centar, health and wellbeing centar, hotelsku plažu, kompleks otvorenih bazena, kao i nekoliko restorana i barova. Čitaj više

Foto: Sean Foster on Unsplash