Petrovac omiljeno gradilište: Kolarević planira gradnju petospratnice

Podijeli

Podgorički biznismen Mehmed Meša Kolarević podnio je zahtjev glavnoj gradskoj arhitektici opštine Budva Ani Samardžić za davanje saglasnosti na idejno rješenje stambene zgrade u Petrovcu.

U zahtjevu se navodi da će se objekat nalaziti na urbanističkoj parceli broj 8. u okviru DUP-a Petrovac šira zona.

Kolarević je saopštio Pobjedi da očekuje dobijanje saglasnosti.

“Naravno da očekujem dobijanje saglasnosti, jer je sve po zakonu i planovima koji važe”, kazao je Kolarević.

Prema njegovim riječima, ova zgrada će imati bruto površinu od 1.200 kvadratnih metara, pet etaža, prizemlje i četiri sprata sa 20 stanova. Zgrada će imati i podzemnu garažu. U objektu neće biti poslovnih prostora. Vrijednost ove investicije je 600.000 eura.

Kolarević je vlasnik podgoričkog preduzeća 14. septembar, ali ovu investiciju neće realizovati preko preduzeća.

“Vlasnik sam zemlje na kojoj će se graditi zgrada i vjerovatno ću biti u obavezi da se registrujem kao obveznik PDV-a, tako da neće preduzeće graditi zgradu, nego ja kao fizičko lice”, objasnio je Kolarević i najavio da planira gradnju još zgrada u blizini ovog objekta.

“Ali ne sada jer je kriza u prodaji”, rekao je Kolarević i dodao da će te investicije biti veće od ove zgrade za koju je tražio saglasnost.

Petrovac je posljednjih deceniju i po postao pravo gradilište stambenih zgrada i kondo hotela, a privukao je neke od najvećih domaćih investitora poput Zetagradnje, Ljetopisa, Šajo grupe…