Izgradnja stanova unosan biznis: Zetagradnja najviše zaradila

Podijeli

Podgorička kompanija Zetagradnja, biznismena Blagote Baće Radovića, ostvarila je u sekotru stanogradnje najveću dobit u prošloj godini, sa zaradom od skoro 6 miliona eura. To je 42 odsto ukupne dobiti pet najvećih investitora u stanogradnji koja je na kraju prošle godine iznosila 14,1 milion eura, pokazuju finansijski izvještaji kompanija.

Iako je poslovni rezultat Zetagradnje u prošloj godini za trećinu slabiji nego godinu ranije, kompanija je uspjela da očuva lidersku poziciju među pet najvećih konkurenata.

Drugi najuspješniji gradilac stambeno-poslovnih objekata je takođe podgorička kompanija Cijevna komerc, sa neto dobiti od 4,2 miliona a slijede Čelebić i Novi Volvox, oba s neto dobiti od po 1,8 miliona eura.

Po ukupnim prihodima u prošloj godini raspored je bitno drugačiji, što govori da je Zetagradnja najuspješnija po upravljanju finansijama. Iako su im prihodi u 2018. srezani čak 73 odsto na 11,4 miliona eura, Zetagradnja je po neto zaradi potukla konkurente.

Najviše prihode ostvarili su Cijevna komerc i Novi Volvox – prvi 47,4 miliona eura, a drugi 40,1 milion eura. Slijede prihodi Čelebića u iznosu od 21,4 miliona eura i Fidije 12,3 miliona eura.

Jedina veća kompanija iz ovog sektora koja je godinu završila u minusu je Normal Company, s gubitkom od oko 300.000 eura.

Pročitajte i:

Zetagradnja u najviši stambeni neboder u Ljubljani ulaže 20 miliona eura