Willkommen: Montenegro Airlines doveo 55.000 njemačkih turista

Podijeli

Nacionalna avio kompanija Montenegro Airlines pokrenula je novu sezonsku liniju između Tivta i Hanovera, na kojoj će obavljati letove dva puta nedjeljno do 24. oktobra 2019.

Milena Đergović, PR nacionalne avio kompanije Montenegro Airlines, kaže da su odlučili da vrate njemačke turiste u Crnu Goru, dodajući da su u prošloj godini prevezli oko 55.000 njemačkih putika, što je za 75 odsto više nego u 2017.

“Njemačka je jedno od najvažnijih emitivnih tržišta na svijetu, a ova linija je jako značajna za Crnu Goru”, dodala je ona, javlja CdM.

Andri Stanović iz Nacionalne turističke organizacije NTO poručuje da je primatno tržište i da su Crnoj Gori turisti iz Njemačke veoma bitni. Ističe da je potrebno dodatno raditi na promociji Crne Gore kada je ovo trižište u pitanju.

“Lani je za oko 50 odsto bilo više dolazaka njemačkih turista u odnosu na 2017. godinu”, napominje Stanović.

Otvaranjem nove linije je zadovoljan i Klaus Per Zajse, predstvnik aerodroma u Hanoveru.

“Crna Gora je lijepa zemlja sa predivnom obalom. Siguran sam da ćemo dovesti veliki broj ljudi u Crnu Goru. Interesovanje i te kako postoji, a mi ćemo marketinški i putem društvenih mreža promovisati novu liniju”, poručio je on.

U studijskoj posjeti Hanoveru povodom otvaranja nove linije su novinari iz više crnogorskih medija, predstavnici Montenegro Airlinesa, NTO i turističkih agencija.

Hanover je peta destinacija u Njemačkoj ka kojoj avio kompanija Montenegro Airlines obavlja letove jer ona već leti za Frankfurt, Minhen, Diseldorf i Lajpcig.

Ova avio kompanija je samo tokom prošle godine obavila 665 letova ka i iz Njemačke, čime je prevezla ukupno 54.161 putnika, što je rast od čak 73,5 odsto u odnosu na 2017. godinu.