Zašto je Lidl najpoželjniji poslodavac: Radnicima uz majsku platu isplaćen bonus po 540 eura

Podijeli

Popularni trgovački lanac Lidl svojim je zaposlenima u Hrvatskoj uz redovnu platu za maj isplatio dodatnih 4.000 kuna (oko 540 eura) neto.

“Lidl ovim potezom još jednom dokazuje da brine o svojim zaposlenima i opravdava status jednog od najpoželjnijih poslodavaca u Hrvatskoj”, objasnili su iz kompanije najnoviji potez, prenose hrvatski mediji.

Lidl je prije sva mjeseca svojim radnicima povećao plate, a u aprilu im je isplatio naknadu za Uskrs u iznosu od 1.000 kuna (oko 130 eura).

Osim osnovnih primanja, koja su iznad tržišnog prosjeka, Lidl svojim radnicima u Hrvatskoj osigurava i niz drugih pogodnosti poput naknada za Božić, Uskrs, poklona za djecu povodom praznika, kao i povodom rođenja djeteta i njegovog prvog dana škole, a zaposleni imaju osigurane i sistematske preglede.

Uz to, zaposlenima ovog trgovačkog lanca omogućen je i dalji razvoj karijere, odnosno razne edukacije, treninzi, stručna usavršavanja i programi stipendiranja, a neki imaju i priliku da preuzmu pozicije u drugim državama ili Lidlovoj centrali u Njemačkoj, saopštili su iz kompanije.