Promovisana knjiga “Brend menadžment turističke destinacije”

Podijeli

Promocija knjige “Brend menadžment turističke destinacije”, autora, Dr Luke Uskokovića održana je u srijedu veče u podgoričkom hotelu CentgreVille.

Uskoković je ekonomista, marketing i brend menadžer, duže od osam godina predavač na Fakultetu za menadžment Herceg Novi.

“Knjiga autora doktora Uskokovića ‘Brend menadžment turističke destinacije’ je značajan teorijsko-metodološki doprinos i naučni izvor kako za stručnu javnost, tako i za sve menadžere turističke destinacije koji vrijednost turističkog brenda žele graditi pažljivim planiranjem identiteta destinacije, njenim pozicioniranjem i primjenom adekvatne brend strategije. Upravo su najsavremeniji radovi posvećeni problematici brenda, čime se ovom knjigom dr Uskoković rame uz rame, pridružuje vodećim autoritetima”, istakao je prof. dr Božo Mihailović tokom promocije.

„Mogu reći sa oduševljenjem da je knjiga konkurentna zapadnoj literaturi u ovoj oblasti, po svemu – dizajnu, sadržaju, metodologiji… Ona je urađena po svim svjetskim standardima. Zato predstavlja izuzetan događaj u našoj ekonomskoj izdavačkoj djelatnosti. Zahvaljujući jasnoći stila, pristupačnosti izlaganja materije, vizuelizaciji, ona je literatura ne samo za profesionalce u marketingu već i za mnoge druge, pa i za veoma široki krug čitalaca“, smatra prof. dr Radislav Jovović.

„Cijelo jedno poglavlje knjige, Uskoković je posvetio izgradnji vizuelnog identiteta u turizmu. To i jeste onaj krajnji, praktični, i najteži dio u kome od brenda očekujemo da komunicira na pravi način i reflektuje brend mantru. Dopada mi se način na koji Uskoković komentariše postojeći identitet Crne Gore, upoređuje ga sa Srbijom i Hrvatskom“, naglasio je prof. dr Tihomir Vranešević sa Sveučilišta u Zagrebu.

„Ovakvim pristupom Luka uspješno trasira put iskustvenom marketingu u turizmu, afirmiše značaj elemenata različitosti i dodaje vrijednost destinaciji. On je izvrstan poznavalac tržišta, mladi naučnik koji će metodološki i strategijski otpočeti proces kreiranja iskustva i dodavanja vrijednosti“, istakao je Doc. dr Nikša Grgurević predstavljajući knjigu Brend menadžment turističke destinacije.

Autor knjige, dr Luka Uskoković istakao je da su kvalitetu knjige doprinijeli i brojni pojedinci.

„Bez podrške studenata i kolega ova knjiga ne bi bila tako cijenjena u ovom području istraživanja. Istraživati i pisati o brendu destinacije, ogroman je izazov. To je posvećenost izgradnji kreiranja vrijednosti i atraktivnosti, čuvanju imidža destinacije, ubijeđivanju svakog posjetioca u željenu suštinu brenda. Pisati o brendu znači jačati sve one prijatne uspomene iz destinacije, upravljati njima, kreirati povjerenje i što je najvažnije satisfakciju, i ponovnu posjetu destinaciji“, naglasio je dr Luka Uskoković.

Razmatrana knjiga predstavlja aktuelno i kvalitetno naučno i udžbeničko štivo. Knjiga je veoma vješto gradacijski strukturirana. To će joj omogućiti da bude korisna, interesantna i poučna za široki krug čitalaca. Promociji su prisustvovali brojni gosti, ministri, profesori, studenti, direktori, marketing i brend menadžeri brojnih crnogorskih kompanija, ministri.

Knjigu i Vi možete naručiti, po cijeni od 33 eura, i to putem online forme ili preko portala Investitor, upitom na mail [email protected].

Pogledajte kako je bilo na promociji: