Ulcinjski ugostitelji povećali cijene

Podijeli

Opština Ulcinj ovogodišnju turističku sezonu dočekala sa znatno povećanim cijenama usluga prije svega u ugostiteljskom i plažnom sektoru, kažu ugostitelji. Dodaju da su na to bili prinuđeni zbog povećanja cijena Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom, ali da je Ulcinj i dalje najjeftiniji primorski grad.

Predsjednik Udruženja zakupaca plaža Prelja Škrelja rekao nam je da su dovedeni “pred svršen čin”.

“Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom podiglo je cijene zakupa plaža za oko 50 odsto. Dakle, na ovaj nepopularan potez smo naprosto prinuđeni. To konkretno znači da ležaljke i suncobrani u sezoni na ulcinjskim kupalištima neće više biti šest, sedam ili osam eura, nego veće za 15 do 20 odsto, koliko smo povećali i cijene hrane”, kaže Škrelja za Radio Crne Gore.

Gosti u Ulcinju od prekjuče moraju da prvi put plaćaju i parking, jer do ovog ljeta u najužniijoj crnogorskoj opštini nije bilo ni pauka, ni agencije za parking, koja će, kako se očekuje, uticati da se ne stvaraju gužve u saobraćaju.

Prema riječima ugostitelja najveće gužve se stvaraju na graničnom prelazu Sukobin, sa albanske strane, gdje se prema nihovim trvdnjama, gosti zadržavaju i po nekoliko sati zbog čega se često na kraju i odustanu od Ulcinja.

Ipak prema zvaničnim podacima lokalne Turističke organizacije Ulcinj je bolje posjećen turistima nego prošle godine u isto vrijeme.

“Trenutno u Ulcinju boravi 9.992 registrovanih gostiju, od kojih 9.544 stranih i 448 domaćih gostiju. U privatnom sektoru je smješteno 5.119, u hotelima 4.179, u kampovima 409, a u odmaralištima 285 turista”, kažu u lokalnoj Turističkoj organizaciji.