Žarko Radulović, Splendid

Ne može povećati plate: Radulović će dogodine zapošljavati Filipince i Indonežane

Podijeli

Suvlasnik hotelske grupe Montenegro stars i predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja (CTU) Žarko Radulović, govoreći o gorućem problemu nedostatka radne snage u turizmu, kazao je da plate ne može povećati jer bi to ugrozilo biznis i apeluje da se smanje doprinosi.

“Ali nisam siguran da će to biti dovoljno. Ljudi očekuju mnogo više nego što je realno”, kazao je on u razgovoru za CdM.

On kaže da je bilo jasno da će ove godine nedostajati radne snage, ali upozorava da će sljedeće godine problem biti još izraženiji.

„Teško je riješiti ovu situaciju”, smatra Radulović.

“Sljedeće godine nas čeka još veći problem. Moramo da razmišljamo o uvozu radne snage. Hrvatska je krenula sa Filipinima i Indonezijom. To moramo i mi da učinimo. Bez toga, mrka kapa za nas”, kazao je Radulović za CdM.

CdM piše da je veliki broj crnogorskih turističkih radnika ovog ljeta otišao da radi u Hrvatsku zbog značajno većih zarada.

I Unija poslodavaca upozorila je Crna Gora neće ostati imuna na odliv radne snage koji uveliko potresa zemlje regiona i šire, a posljedice odliva, tvrde oni, već uveliko se osjećaju. O tome čitajte u posebnoj vijesti:

Šta kad svi odu: Unija poslodavaca upozorava na nadolazeći talas odliva radne snage