Euronews otvara televiziju u Beogradu, zvaće se Juronjuz Srbija

Podijeli

U okviru posjete Srbiji francuskog predsjednika Emanuela Makrona koji je počeo u ponedjeljak, predstavnici televizijske mreže Euronews, vodećeg evropskog međunarodnog informativnog kanala, i HD-WIN, medijske grupe u vlasništvu Telekoma Srbija, najavljuju partnerski projekt pokretanja Juronjuz Srbija, informativnog kanala i digitalne platforme namijenjene publici srpskog govornog područja.

Kako je saopštio Telekom Srbija, “taj kanal će promovisati pouzdane i nezavisne medije u Srbiji, a potencijalno i na drugim teritorijama gdje je srpski jezik u upotrebi”.

Taj kanal predstavlja dio strateške ambicije Euronewsa da se pozicionira kao prva globalno-lokalna medijska kuća u svijetu, navodi se u kompanijskom saopštenju.

Ovo je druga franšiza koju Euronews pokreće, a ispituje se i mogućnost i drugih sličnih projekata.

Kako je predviđeno ugovorom koji su potpisale obje grupe, HD-WIN i Telekom Srbija imaće koristi od prepoznatljivosti i reputacije brenda, vezujući svoj novi kanal s poznatim imenom u nezavisnom novinarstvu.

Novi kanal zaposliće skoro 100 ljudi. Glavnog urednika srpskog kanala odabraće Euronews i biće zaposlen u Juronjuzu, a Uređivački odbor će biti uspostavljen i kontrolisan od strane Euronewsa.