OTP potvrdio: Preuzeli smo banku u Crnoj Gori, spajanje tokom 2020.

Podijeli

OTP banka je završila finansijsko preuzimanje u Crnoj Gori, čime je stekla udio od 90,56 posto udjela u Société Générale Montenegro banci (SGM), saopšteno je danas iz banke sa sjedištem u Budimpešti.

Preuzimanje SGM-a, inače crnogororske podružnice francuske grupe Société Générale, juče je na berzi okončala Crnogorska komercijalna banka, podružnica OTP grupe, transakcijom vrijednom 35,6 miliona eura.

Iz OTP-a objašnjavaju da je transakcija izvršena na osnovu akvizicionog ugovora koji je potpisan 28. februara ove godine, a očekuje se da će proces spajanja biti dovršen tokom 2020. godine.

S tržišnim udjelom od 11,9 odsto krajem marta 2019. godine, SGM je treća najveća banka na crnogorskom tržištu, s univerzalnom ponudom finansijskih usluga u poslovanju s građanstvom i korporativnom segmentu.

“Ovom transakcijom OTP grupa dodatno jača svoj tržišni položaj na području centralne i istočne Evrope”, navodi se u saopštenju.

OTP grupa prisutna je u deset zemalja regiona a nedavnim akvizicijama u Moldaviji i Sloveniji poslovanje se širi na područje dvanaest zemalja.

Čitajte i:

CKB mijenja vizuelni identitet