Španski Iberostar drži 25% noćenja u hotelima visoke kategorije u Crnoj Gori i želi još

Podijeli

Saradnja Vlade CG i Iberostara primjer je uspješne realizacije vizije održivog turističkog razvoja, ocijenili su predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković i vlasnik i izvršni predsjednik Iberostar Grupe Migel Fluks Roseljo.

Iz Vlade Crne Gore podsjećaju da Iberostar Grupa posluje kod nas više od deset godina.

Na sastanku je, kako je saopšteno, izraženo obostrano zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom Vlade Crne Gore i ovog svjetskog turističkog giganta koji poslovanjem u 35 država svijeta ostvaruje godišnji prihod iznad 2,4 milijarde eura, a u našoj zemlji generiše 10 odsto ukupnih turističkih noćenja u hotelima i 25 odsto u hotelima najviše kategorije.

“Predsjednik Vlade Crne Gore i izvršni predsjednik Iberostara zajednički su ocijenili da saradnja, inicirana na njihovom prvom sastanku prije gotovo tri godine, predstavlja primjer uspješne realizacije vizije održivog turističkog razvoja te važan iskorak u obogaćivanju turističke ponude Crne Gore i značajno proširenje ponude ove renomirane kompanije”, navodi se u saopštenju.

Premijer je informisao sagovornika o izuzetno dobrim rezultatima ovogodišnje ljetnje turustičke sezone, rekavši da je povećan broj gostiju u hotelima, te da finansijski pokazatelji ukazuju na rast prihoda.
“Izvršni predsjednik Iberostara, čija kompanija posluje u Herceg Novom, Perastu i Bečićima, iskazao je interesovanje za dalje unapređenje ponude te za širenje poslovanja u našoj zemlji i u regionu. U tom smislu, dogovoreni su konkretni koraci koji se tiču povećanja broja avio-kompanija koje saobraćaju ka Crnoj Gori, te daljeg unapređenja naše komunalne infrastrukture”, zaključuje se u saopštenju.