Ivanović gradi Master kvart kod Delta City-ja, kvadrat stana na akciji 1.199 eura

Podijeli

Kompanija Master Inženjering podgoričkog biznismena Vlada Ivanovića počela je gradnju novog kvarta u dijelu Podgorice, Master kvart, koji gravitira šoping molu Delta City.

Gradnju kompleksa 3 stambeno-poslovna objekta vrijednog 11 miliona eura vodi građevinska kompanija Bemax, a na limenim ogradama gradilišta već su osvanule reklame sa akcijskom cijenom stana u iznosu od 1.199 eura po metru kvadratnom. Poređenja radi, Zetagradnja u takođe novom kvartu prekog puta Master kvarta stanove je u predprodaji prodavala za 1.300 eura.

Nije istaknuto kada će stanovi Master kvarta biti useljivi, ali uzimajući u obzir dinamiku gradnje ostalih sličnih objekata, može se pretpostaviti da će to biti najranije 2021. godine.

Cijeli dio Podgorice na potezu od poslovnog kompleksa Capital Plaza do, praktično, “cetinjskih semafora” za nekoliko godina biće zauzet poslovno-stambenim kompleksima čija je gradnja u toku ili se planira.

Oko Delte, osim sada već starog City kvarta, kompanija Zetagradnja gradi kvart Central point a pored njih u sličan građevinski poduhvat ušao je i Kips. Izgradnjom Master kvarta, praktično će biti kompletirana jedna građevinska cjelina koju dijeli bulevar Cetinjski put.

Pogledajte kako će izgledati novi kvart:

Prema zvaničnim podacima Monstata, prosječna cijena stana u novogradnji u Podgorici na kraju II kvartala ove godine iznosila je 1.204 eura.

Gradnja novog kvarta u dijelu grada gdje je nekada bila industrijska zona nastavak je građevinske ekspanzije, a u agencijama za nekretnine kažu da je interesovanje kupaca ogromno. Stanove i poslovne objekte, osim domaćih, sve češće kupuju kupci iz Turske a procjena je da se skoro 90 odsto kupljenih objekata (stanova i poslovnih prostora) koristi za iznajmljivanje.

Ogromna potražnja za nekretninama u Podgorici učinila je da su stanovi sve skuplji. Samo ove godine, prosječna cijena stana u novogradnji u Podgorici skočila je 18 odsto.