bulevar Podgorica, bulevar u Podgorici, bulevar Golubovci, bulevar Zeta Podgorica
Ilustracija (Foto: Investitor.me)

Bemax nastavio gradnju bulevara Jaz – Tivat, Radulović: Radovi će biti završeni za dvije godine

Podijeli

Nastavljeni su radovi na izgradnji bulevara Tivat-Jaz u dužini od 16 km, a radove je obišao ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović, saopšteno je iz ovog ministarstva.

Vrijednost projekta je oko 54 miliona eura, a sredstva su obezbijeđena iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj.

Radovi su prekinuti prije pet mjeseci, zbog imovinsko-pravnih sporova a nakon pauze, kompanija Bemax je nastavila radove, kao podizvođač na ovom projektu. Glavni izvođal je kineski Šandgong.

“Radovi bi trebalo da budu završeni za dvije godine nakon čega ćemo na ovoj dionici puta značajno unaprijediti protočnost i bezbjednost saobraćaja”, rekao je Radulović.

Investitor radova su Uprava za saobraćaj i „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje”.

“Nastavkom izgradnje bulevara kroz Tivat i obilaznice oko Budve, imaćamo put koji će značajno smanjiti gužve u saobraćaju a koje su naročito bile izražene u ljetnjim mjesecima i čime će se poboljšati povezanost aerodroma Tivat sa primorskim gradovima”, poručio je Radulović.

Projektom rekonstrukcije je predviđena izgradnja saobraćajnice sa po dvije saobraćajne trake i razdjelnim ostrvom širine dva metra. Na trasi je planirano da bude izgrađeno 12 kružnih tokova i pet trokrakih raskrsnica na mjestima ukrštanja sa lokalnim saobraćajnicama.

Nakon obilaska radova na izgradnji bulevara Tivat-Jaz ministar Radulović razgovarao je sa predsjednikom opštine Tivat Željkom Komnenovićem u vezi sa infrastrukturnim projektima koji su planirani na terioriji te opštine.