Airbusov Nav Blue uvodi noćni saobraćaj na Aerodromu Tivat

Podijeli

Aerodromi Crne Gore izabrali su Nav Blue, kompaniju francuskog Airbusa, za uvođenje noćnog saobraćaja na tivatskom aerodromu,

Kako je saopšteno iz Aerodroma, imali su sreću da dobiju ovako referentnu kompaniju kao sto je Airbus.

“Osim uvjerenja u povoljan rezultat na definisanju procedura noćnog saobracaja, sigurni smo i da je ovo jedno od ključnih pitanja po dalji razvoj i budućnost crnogorskih aerodroma, uključujući i njihovu novu i veću vrijednost u kontekstu predstojećeg međunarodnog tendera za izbor koncesionara”, ocijenio je predsjednik Odbora direktora Aerodroma Dragoljub Bulatović u kompanijskom saopštenju.

Već deceniju unazad, kako se dodaje, postoji stalna tražnja za dodatnim saobraćajnim slotovima na tivatskom aerodromu.

“Noćni letovi za najznačajnija emitivna tržišta, u stvari znače otvaranje novog aerodroma na postojećoj infrastrukturi, nove prihode i za Aerodrome i za turističku orivredu, i otvaranje nekoliko desetina novih kvalitetnih radnih mjesta u Tivtu”, dodao je Bulatović.

Osposobljavanje alternativnog noćnog aerodroma, uz Podgoricu, ima samo po sebi ne samo ekonomski već i strateški značaj za našu zemlju, smatra on.

“Crna Gora i za narednu deceniju ostaje dominantno avio destinacija. Odbor direktora i menadžment uložiće neophodni napor da u što kraćem roku, nakon uspješno izradjenih procedura od strane stručnjaka Nav Blue-Airbus, započnu sa realizacijom noćnih avio operacija u Tivtu”, zaključio je Bulatović.