Emil Tedeschi, Atlantic Grupa

Radna sedmica od 4 dana i u regionu: Tedeski ima ideju kako da zadrži radnike

Podijeli

Gotovo svi učesnici jučerašnje konferencije Consumer Rules Summit, koji organizuje Evropska banka za obnovu i razvoj, upozorili su da se odlazak radne snage iz regiona, a time i potrošača, u velikoj mjeri odražava na privrednike i da je u tom cilju potrebno uraditi dosta da bi se stvari promijenile.

U tom je kontekstu osnivač i vlasnik Atlantik grupe Emil Tedeski rekao da ne treba razmišljati samo o tome kako privući kvalitetnu radnu snagu i stručnjake već i kako je zadržati.

On je na skupu u Hotelu Hilton, na kome su govorili i predstavnici nekih od najvećih kompanija u regionu poput MK Grupe, Tikeveša, Mojih bredova, naveo i da u Atlantik grupi rade na tome da korporativne uslove prilagode novonastaloj sitauciji, da obezbijede fleksibilno radno vrijeme, rad od kuće.

“Nadležni brinu i o čitavom nizu pogodnosti koje podrazumijevaju kvalitetan radni ambijent, korporativnu kulturu i dobar balans slobodnog i radnog vremena, a ozbiljno razmatramo mogućnost četvorodnevne radne nedelje”, rekao je Tedeski, prenosi Tanjug.

Finansije više, kako kaže, nijesu presudni faktor za ostanak na radnom mjestu, na prvom mjestu je sigurnost a na drugom kvalitet ambijenta u kome čovjek radi, kreće se i stvara.

Dodao je da su glavne stvari koje nekoga privlače za rad u komapniji osjećaj perspektive i reda.

Tedeski je ocijenio da kada je riječ o potrosacima živimo u vrijeme u kome je on i kraljica i kralj.

“Davno su iza nas vremena kada je industrija i distibuicija diktirala trendove, jedini trend koji danas postoji su želje i nov način života krajnjeg korisnika”, rekao je on i dodao da zahvaljujući digitalnim tehnologijama taj vrlo zahtjevni algoritam možemo složiti tako da je preferencija i potreba potrošača na prvom mjestu.

Tedeski je izrazio žaljenje što sada svako želi da ima vrlo detaljno indvidulizovan prozivod, što je, kako je primijetio, ipak teško ostvarivo.