Penzioneri i studenti raznosiće pošiljke: Hrvatska pošta kupila startup kompaniju za kurirsku dostavu

Podijeli

Hrvatska pošta (HP) saopštila je danas da kupuje 100-procentni udio u društvu Locodels, koja se bavi gradskom dostavom pošiljki.

Očekuje se da će zaključenje kupoprodaje biti sprovedeno do kraja novembra, piše u saopštenju, ali se ne navodi vrijednost transakcije, prenosi Poslovni dnevnik.

Locodels je firma koja se bavi gradskom dostavom, a prema podacima sa njene internet stranice, najveći broj njenih klijenata je iz grupe malih preduzeća s potrebom slanja manjeg broja paketa svaki dan.

Za dostavljače angažuje građane, uključujući penzionere i studente, te profesionalne vozače poput taksista ili klasičnih dostavljača,l.

“Za Hrvatsku poštu ovo predstavlja ulazak na tržište alternativnih modela dostave”, izjavio je predsjednik Uprave HP Ivan Čulo.

Dodao je da će usluga u početku biti namenjena poslovnim korisnicima.

Vlasnik Locodelsa, Stevica Kuharski, pripajanje HP-u vidi kao veliki podsticaj državnih kompanija startup zajednici i snažan potencijal daljeg rasta usluge.

Hrvatska pošta nedavno je otvorila i veliki sortirni centar, zbog čega je privukla pažnju i internet giganta Amazon. Novim koracima potvrđuje da Hrvatska ima najrazvijeniju poštansku kompaniju i regionu.