Herceg Novi

Herceg Novi želi više kineskih turista

Podijeli

Sve širom turističkom ponudom ostvarene su pretpostavke za veći priliv kineskih turista u Herceg Novi, ocijenjeno je prilikom posjete kineskog ambasadora Liu Jina Opštini.

Jina je, u prvoj zvaničnoj posjeti Herceg Novom, primio predsjednik Opštine Stevana Katića, koji ga je, osim sa bogatom istorijom grada, upoznao i sa njegovim turističkim potencijalima, podsjećajući na velike i značajne investicije koje se realizuju.

Jin je pohvalio saradnju kineskog grada Hđina i Herceg Novog, koje sporazum o prijateljstvu veže još od prošle godine, uz konstataciju da bi taj model povezivanja lokalnih samouprava trebalo sprovoditi na širem nivou.

„Potencijal za povezivanje sa drugim kineskim gradovima koji bi rezultirao još brojnijim dolaskom turista iz te azijske zemlje definitivno postoji i trebalo bi ga razvijati“, navodi se u saopštenju Opštine Herceg Novi.

Herceg Novi je, prema riječima Jina, i više nego dobrodošao na konferencijama koje će biti održane u Kini u narednom periodu, a koje se tiču funkcionisanja lokalnih samouprava, mogućnosti za investiranje i valorizaciju kulturnih i turističkih potencijala.