Bar-Kod dobio status povlašćenog proizvođača električne energije, Hifa Oil dozvolu za novu pumpu u Podgorici

Podijeli

Regulatorna agencija za energetiku (RAE) utvrdila je status povlašćenog proizvođača električne energije podgoričkoj kompaniji Bar-kod za solarnu elektranu koja se nalazi u Donjoj Gorici.

Kompanija, kako se navodi u rješenju objavljenom na sajtu regulatora, ostvaruje podsticajne mjere koje su važile u trenutku podnošenja zahtjeva za sticanje privremenog statusa povlašćenog proizvođača.

Rješenje se izdaje na period od 12 godina, počev od 18. novembra ove godine”.

RAE je usvojila i zahtjev podgoričke kompanije VV Trans koja je tražila izmjenu licence za obavljanje djelatnosti transporta naftnih derivata i tečnog naftnog gasa drumskim transportnim sredstvima.

Izmjena licence se odnosi na dodavanje još jednog vozila za obavljanje djelatnosti.

Agencija je odobrola i zahtjev HIFA OIL CG, podgoričke ćerke firme Hifa Oil iz BiH, za otvaranje još jednog objekta, odnosno benzinske stanice U Podgorici.

Hifa Oil CG će morati da do kraja godine regulatoru za benzinsku stanicu koja se nalazi u Bulevaru Mihaila Lalića u Podgorici dostavi izvještaje nadležnih inspektora o ispunjenosti uslova i zahtjeva utvrđenih tehničkim propisima, kao i propisima o energetskoj efikasnosti, zaštiti od požara i eksplozija i zaštiti životne sredine.

RAE je usvojila i zahtjev podgoričke kompanije Lukoil Montenegro za izmjenu licence za obavljanje djelatnosti skladištenja i distribucije naftnih proizvoda i gasa.

Agencija je i Crnogorskom elektroprenosnom sistemu (CGES) odobrio pravila za dugoročnu i dnevnu dodjelu kapaciteta na granici Italija – Crna Gora, podmorskog kabla koji je svečano pušten u rad u petak.