Kostić spasava slovenački hotel: U “Diani” neće biti štrajka zaposlenih

Podijeli

Sindikat ugostiteljskih i turističkih radnika Slovenije, nakon sastanka s upravom hotela “Diana” iz Murske Sobote, odlučio je da neće biti štrajka zaposlenih najavljenog za četvrtak.

Obje strane složile su se o zakašnjelim i tekućim isplatama, a kako se tvrdi, u vlasničku strukturu kompaniji ulazi poznati srpski preduzetnik crnogorskog porijekla Miodrag Kostić.

Boštjan Serec, direktor Hotela Diana, rekao je za agenciju STA kako bi sve o ulasku Miodraga Kostića u vlasništvo trebalo biti jasno u roku od mjesec dana. “U ovom trenutku je najvažnije da firma posluje. To je i uslov vlasnika zgrade u kojem hotel radi”, kaže Serec.

Tri scenarija za Kostića

Zgrada je u vlasništvu kompanije Heta Asset Resolution, koja prelazi u Kostićevo vlasništvo.

Prije njegovog dolaska, Heta je tražila da se objekt isprazni jer ga je kupac bio spreman da ga kupi samo potpuno praznog.

Prema riječima Boštjana Sereca, postoji nekoliko scenarija oko Kostićeve odluke koja se tiče zgrade, od iznajmljivanja Hotela Diana, preko ulaska u vlasništvo, ili upravljanja preko jedne do Kostićevih kompaniji, prenosi STA.

Na sastanku sindikata i Uprave hotela Diana dogovoreno je da će zaposleni primati plate u skladu sa zakonom od 1. januara 2020, odnosno do 18. u mjesecu za prethodni mjesec. Doprinosi za novembar 2019. platiće se u dva dijela, prvi je plaćen u ponedjeljak, a drugi 15. januara. Ostatak regresa za godišnji odmor za 2019. biće isplaćen u četiri rate s početkom u februaru, prenosi Poslovni dnevnik.