Mekenzi Bezos smanjila udio u Amazonu za 400 miliona dolara

Podijeli

Mekenzi Bezos, bivša supruga vlasnika Amazona Džefa Bezosa, smanjila je svoj vlasnički udio u toj kompaniji za e-trgovinu za oko 400 miliona dolara, izvještava CNBC, pozivajući se na obavještenje objavljeno na Njujorškoj berzi.

Kako se precizira, informacija o smanjenju njenog udjela objavljena je u petak u podnesku na Volstritu pod imenom njenog bivšeg supruga i izvršnog direktora Amazona, Džefa Bezosa, prenose agencije.

Prema obavještenju, Džef Bezos će zadržati isključivu kontrolu glasačkog prava nad vlasničkim udelom Mekenzi Bezos, koji sada iznosi 19,5 miliona akcija, što je oko 200 hiljada akcija manje od 19,7 miliona koliko je dobila posle razvoda.

Mekenzi je postala jedna od najimućnijih žena svijeta nakon razvoda od Džefa Bezosa, najbogatijeg čovjeka na planeti. Ona je dobila je četiri odsto udjela u Amazonu, što joj je donijelo bogatstvo u iznosu od 37 milijardi dolara.

Prošlog maja, ona se upisala na listu darodavaca u donatorskoj kampanji “The Giving Pledge”, koju su pokrenuli Voren Bafet i Bil i Melinda Gejts 2010. godine. Na taj način se obavezala da će polovinu svog bogatstva dati u dobrotvorne svrhe.

Džef Bezos se još nije priključio toj kampanji, ali je pozdravio odluku svoje bivše supruge, napominje CNBC.