Još jedna “velika ostavka”: Direktor LinkedIn-a napušta funkciju

Podijeli

Velike promjene dolaze na vrhu najveće poslovne mreže LinkedIn.

U srijedu je glavni izvršni direktor Džef Vajner, koji je vodio LinkedIn posljednjih 11 godina, poslao e-mail na adrese svih 16.000 zaposlenih u kompaniji, najavljujući da napušta funkiju.

Aktuelni šef proizvoda u LinkedIn-u, Rajan Roslanski, preuzeće mjesto izvršnog direktora od 1. juna, dok će Vajner biti izvršni predsjednik.

LinkedIn je u vlasništvu Microsofta, pa će Roslanski biti odgovoran direktno generalnom direktoru Satji Nadeli.

Vajner je svoju odluku podijelio i na LinkedIn-u.

U doba korporativnih nemira, Vajner i Roslanski su u tandemu učinili majstorski posao u projektovanju stabilnosti mreže. To bi mogla biti važna lekcija kada razmišljate o promjenama u svom poslu.

Godina 2019. rekordna po odlasku izvršnih direktora

Tokom 2019. godine, veliki broj izvršnih direktora u mega-kompanijama napustio je svoje pozicije, rekao je Enrdu Čelendžer, potpredsjednik kompanije Challenger, Grey & Christmas, agencije koja se bavi tim promjenama.

Kompanija je navela da je 1.640 izvršnih direktora odstupilo prošle godine, što je porast od 12,9 odsto u odnosu na godinu ranije i najveći godišnji broj otkako su započeli praćenje promjena na pozicijama izvršnih direktora 2002. godine.

Iako je često u interesu kompanija da odstupanja prikazuju kao glatka, neprimjetna i dobrovoljna, nedavno smo svjedočili nekim ne baš prijatnim odlascima. Evo nekoliko: Stiv Isterbruk (McDonald’s), Adam Neuman (WeWork), Džon Čidsi (Subway), Kevin Plank (Under Armour)…

Investitor.me

Comments are closed.