Sindikat taksista pisao premijeru: Predložili šest mjera za spas

Podijeli

Strukovni sindikat taksista pisao je premijeru Dušku Markoviću, tražeći finansijsku pomoć za 1.500 auto-taksi preduzetnika. Istakli su da podržavaju Vladine mjere i predložili šest svojih koje bi im pomogle da prežive do normalizacije stanja u borbi protiv koronavirusa, javlja Pobjeda.

U dopisu koji potpisuje predsjednik SSTCG Borislav Pavlović naveli su da im što hitnije treba pomoć od najmanje 300 eura kako bi mogli da nabave osnovnu hranu i plate komunalije do obezbjeđivanja drugih sredstava (kredita od IRF-a). Osim toga, traže zamrzavanje poreza i doprinosa do normalizacije stanja, a nakon toga precizan dogovor uslova otplate toga duga, sa mogućnošću otpisa jednog dijela. Od IRF-a traže posebnu kreditnu liniju sa što nižom kamatom (ako je moguće i bez nje) i grejs periodom od 12 do 24 mjeseca, koji bi se računao od normalizacije stanja, sa minimalnim rokom otplate od 24 mjeseca. Zatražili su obustavljanje obračuna i naplate lokalnih komunalnih taksi za vrijeme zabrane rada, kao i da se omogući onima kojima istekne licenca da predaju dokumentaciju za produženje u roku od 90 dana od normalizacije stanja.

Istakli su da njihovi izvještaji pokazuju da je od 18. marta pojačan neovlašćeni i nelegalani prevoz putnika i traže da nadležni to spriječe.