Odbor direktora Luke Kotor i dalje se odriče nadoknade

Podijeli

Predstavnici Odbora direktora “Luka Kotor”, prema preporuci Nacionalno koordinacionog tijela, i dalje će se odricati finansijske nadoknade za određeni period, saopšteno je na redovnoj sjednici Upravnog odbora kompanije.

Na današnjoj sjednici jednoglasno su usvojene sve predložene tačke dnevnog reda i to donošenje odluke o utvrđivanju dnevnog reda Skupštine akcionara koja će biti održana 12. juna, Odluka o izmjeni Plana javnih nabavki, te analiza uticaja ekonomskih efekata na poslovanje kompanije, prenosi Pobjeda.

– U vanrednoj situaciji pandemije koronavirusa otvorila se potreba angažovanja dodatnih mjera u svrhu zaštite poslovanja i zaposlenih kao i društveno odgovorno djelovanje i solidarnosti. Takođe, menadžment je upoznat sa predlogom većinskog vlasnika Opštine Kotor o primjeni mjera smanjenja zarada zaposlenima, takođe u predloženom roku kako bi se smanjili troškovi u periodu izostanka glavne djelatjnosti kompanije – saopštila je predsjednica Odbora direktora prof. dr Tatjana Stanovčić.

Ona je navela da se po informaciji globalnih agencija za praćenje kruzing industrije rokovi za uspostavljanje djelatnosti i najave promjena vrlo oprezno daju, i to za period od najviše dva mjeseca unaprijed. Zbot toga se, objašnjava, o konkretnim projekcijama ne može sa sigurnošću govoriti.

Stanovčić kaže da je prioritet menadžmenta kompanije otklanjanje posljedica i stabilizacija iznalaženjem dodatnih sekundarnih poslovnih rješenja.