NKT: Ukinuta zabrana avio saobraćaja, dopuštene igre na sreću u kazinima

Podijeli

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti dalo je saglasnost na ukidanje zabrane avio saobraćaja za sopstvene potrebe. NKT je dalo i zeleno svjetlo za organizovanje igara na sreću u kazinima.

– NKT je danas dalo saglasnost na izmjenu naredbe o obustavi javnog prevoza putnika u međunarodnom vazdušnom saobraćaju i zabrani ulaska stranaca u Crnu Goru tako što se iz naredbe izuzima nekomercijalni avio saobraćaj (prevoz putnika za sopstvene potrebe), koji se obavlja uz primjenu privremenih mjera – saopšteno je iz tog Tijela.

Prema privremenim mjerama NKT-a, vazduhoplov kojim se obavlja nekomercijalni avio saobraćaj može biti kapaciteta najviše do 10 sjedišta, prenosi Pobjeda.

Takođe, posada i putnici su u obavezi da nose zaštitne maske prilikom izlaska iz vazduhoplova i tokom boravka u zgradi aerodroma.

Prilikom ulaska u Crnu Goru putnici i posada moraju da posjeduju PCR test na SARS-CoV-2 ne stariji od 48 sati.

– Nakon ulaska u Crnu Goru prema putnicima se preduzimaju mjere zdravstvenog nadzora, u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje. Za dolazak/odlazak putnika od putničkog terminala do smještaja potrebno je organizovati poseban transport, u skladu sa preporukama Instituta. Prilikom boravka u hotelskom ili drugom smještaju putnici su u obavezi da primjenjuju preporuke Instituta za javno zdravlje – saopšteno je iz NKT-a.

NKT je dalo saglasnost i na izmjenu odgovarajuće naredbe o zabrani priređivanja igara na sreću.

– Time je dopušteno i organizovanje igara na sreću i u kazinima – kazali su u tom Tijelu.