MA: Prihodi za prvih šest mjeseci manji za 15 miliona eura u odnosu na prethodnu godinu

Podijeli

Nacionalni avio prevoznik Montenegro erlajnz zbog pandemije koronavirusa trpi milionske gubitke. O situaciji najbolje govore brojke, piše portal CdM.

– Trenutno je nemoguće dati precizan podatak koliki su gubici Montenegro erlajnza uzrokovani pandemijom budući da i dalje traju okolnosti kovida-19, a ujedno još nisu ni sublimirani troškovi nastali tromjesečnim potpunim prekidom komercijalnog saobraćaja. Uglavnom radi se o milionskim iznosima, a kao parametar navedenog može se uzeti činjenica da su u odnosu na prethodnu godinu prihodi MA za period od januara do juna 2020. godine manji za 15.110.063,43 eura – saopšteno je ovom portalu iz nacionalne avio kompanije.

Takođe, kako ističu, kao efikasan pokazatelj krize prije i za vrijeme kovid-19 može se uzeti i putnički promet ostvaren uprvih 15 dana jula ove godine u odnosu na isti period lani.

– Ove godine ostvarili smo 84 leta i prevezli 4.432 putnika. U istom periodu 2019. godine imali smo 515 letova i prevezli 43.577 putnika – naglašavaju u Montenegro erlajnzu.

Iz nacionalne avio kompanije poručuju da Montenegro erlajnz trenutno obavlja letove ka Cirihu, Frankfurtu, Dizeldorfu, Parizu, Kopenhagenu, Ljubljani i Hanoveru, u smanjenom intenzitetu, dvije do tri nedjeljne rotacije.