Propao prvi koncert u Londonu sa fizičkom distancom

Podijeli

Eksperimentalni koncert održan je u utorak 28. jula u londonskom klubu “Clapham Grand”, a pred publikom koja je bila razmještena po standardima fizičke distance, nastupio je Frenk Tarner (Frank Turner).

Svega 200 ljudi prisustvovalo je koncertu u dvorani koja u normalnim okolnostima prima 1.250 posjetilaca.

Menadžerka dvorane, Eli Volf (Ally Wolf) izjavila je da je taj pilot projekat koji trenutno zastupa vlada potpuno neisplativ za slične koncertne prostore.

“To ne može da bude budućnost koncerata i to ne može da bude budućnost za klubove i dvorane”, izjavila je Volf i dodala: “Ovaj koncert finansijski nije pokrio ni osnovne troškove rada prostora, čak i prije nego što je honorar benda stavljen na listu troškova”.

Frenk Tarner je izjavio da mu je to bio prvi pošten nastup u posljednja četiri mjeseca opisavši ga kao čudnim i emotivnim. On je medijima prije koncerta rekao da mu je teško da kaže da je ovo “pobjeda”, s obzirom na to da nastupa pred manje od petine posjetilaca, koliko ih inače staje u taj klub, prenosi portal Bosonoga.com.

Volf je dodala da je Tarnerov nastup bio sjajan i kako je bilo lijepo opet vidjeti publiku u dvorani, ali teško da je “bila oduševljena što je konačno organizovala koncert.

Izjavila je potom da ovaj eksperiment nije urodio plodom i da se koncertna industrija ne može osloniti na nešto što nije održivo i da će, po svoj prilici, ako se ne nađe bolje rješenje, svi mali koncertni prostori jednostavno morati da zatvore svoja vrata zauvjek.